DVÄRGSCHNAUZER

EKHÖJDENS Ö2 - KULL

f. 2020-07-29


PEPALFA'S DO IT AGAINEKHÖJDENS KIWI
EKHÖJDENS Ö2-KULL

Ekhöjdens Kiwi och Pefalfa’s Do It Again, detta är två fantastiskt trevliga och lätta individer med massor av lek och arbetslust! De är båda givetvis fullt friska och välmående, båda är också helt nyligen undersökta för ärftliga ögonsjukdomar utan anmärkning! Ekhöjdens Kiwi är en av 6 individer i vår mycket fina K2-kull, där flera är aktiva med både lydnad och bruksarbete, alla 6 individerna är friska och utan några ärftliga sjukdomar. Kiwi är exteriört en kompakt och kraftfull men ändå feminin tik med en mycket fin pälskvalité. Hon har genomgått Svenska brukshundklubbens mentalbeskrivning med fint resultat och är skottfast. Lite kort om Pepalfa’s Do it again, han är mycket framgångsrik hund som är både Nordisk och Internationell utställningschampion! Han har en fantastiskt utstrålning och är exteriört en mycket kompakt hane med perfekta proportioner! Han är tidigare använd i avel där han har lämnat mycket fina avkommor både mentalt och exteriört!


VECKA 5

Äntligen lite bättre väder så att valparna fått komma ut lite korta stunder i valphagen! Viktutvecklingen ser bra ut och ingen valp har halkat efter även om Toker och Trötter är lite större än övriga så är det endast marginellt.
VECKA 4

Under veckan som gått har vi sakta men säkert introducerat lite nya spännande saker för valparna att upptäcka i valprummet! Dom har också fått spendera lite korta stunder en och en utanför valprummet! Viktutvecklingen ser fortfarande väldigt fin ut även om det är vår viktmässigt minsta Dvärgschnauzer kull så här långt. Återigen är dom avmaskade med Velpan och fått klorna klippta!
VECKA 3

Alla sju har en fortsatt fin viktutveckling de första tre veckorna!
Nu inleds socialiseringsfasen och nu startar valparna utveckla sina sociala beteende, det är så fantastiskt roligt att se när dom upptäcker varandra och börjar kommunicera! På dag 21 öppnar vi traditionsenligt valplådan och låter dom komma ut i valprummet vilket i sig är ett stort äventyr! Här får dom hantera hala underlag och undersöka rummet i lugn takt! Den här veckan introducerar vi fast föda, till att börja med rent kött (VOM Puppy) för att lite senare också gå över på ett helfoder (Robur Mother & Puppy) men fortfarande diar Kiwi dom flera gånger per dag!
VECKA 2

Alla sju valparna har en fin viktutveckling de första två veckorna!
Förutom allmän kontroll, vägning och kloklippning är det Kiwi som gör det stora arbetet under dena perioden! Pojkarna öppnade ögonen på dag 12 men redan dagen efter hade också tjejerna gjort detta! Nu startar övergångsfasen vilket innebär synen utvecklas och att hörseln börjar fungera vid ca 20:e levnadsdagen.
Även om de redan nu har börjat använda frambenen för att ta sig fram kommer de börja stå och gå redan den närmaste veckan!
VECKA 1

Första valpen, en fin liten tik kommer kl. 08.08 den 29/7 därefter kommer ytterligare 4 st tikar och sist ut är det 2st hanar. Allt fungerar bra, straxt innan lunch är alla 7 födda och Kiwi har verkligen gjort ett fantastiskt arbete!
Efter en första kontroll, vägning och märkning får de sina "arbetsnamn" och visst är dom "de sju små dvärgararna"!
Svanstipp "Glader" 207 gram (tik)
Höger fram "Butter" 194 gram (tik)
Vänster fram "Blyger" 195 gram (tik)
Nacke "Prosit" 198 gram (tik)
Svansrot "Kloker" 225 gram (tik)
Höger bak "Toker" 219 gram (hane)
Vänster bak "Trötter" 225 gram (hane)
När valparna är 3 dygn är de betydligt rörligare, alla har fina tillväxtkurvor och de första kritiska dagarna har gått bra och det är dags att ge våra valpköpare besked!
Nu efter 7 dagar har nu valparna ökat sin medelvikt med drygt 70% och väger nu ca 360gram, vilket är väldigt bra! Kiwi har bra aptit och mår bra, hon är lugn och harmonisk och sköter sina små på ett fantastiskt fint sätt!