EKHÖJDENS P - KULL

f. 2019-12-07


Vi har just nu en mycket intressant kull efter AD KNPV-PHI NIKO VOM LINDELBRUNN och SEBCH KORAD SÖKHIII SPHIII EKHÖJDENS ÖZA

Föräldradjuren är båda mycket framgångsrika och härstammar ur välkända europeiska avelslinjer med många erkänt starka nedärvare.
Niko är idag den hittills enda KNPV certifierade Riesenschnauzern i världen och Öza tävlar framgångsrikt inom våra svenska bruksprov

Är du intresserad av en hund för tävling eller tjänst kontakta oss gärna!


AD KNPV-PHI NIKO VOM LINDELBRUNNNiko eller "Ties" som han kallas till vardags härstammar ur välkända avelslinjer med många erkänt goda nedärvare och mycket framgångsrika brukshundar! Niko är idag den hittills enda KNPV certifierade Riesenschnauzern i världen! KNPV (Kungliga Holländska Polishundföreningen) som utbildar samt organiserar hundförare för framförallt polisär tjänst.
"Ties" är en komplett brukshund med extremt stor motor och arbetskapacitet men trots det också en fin förmåga att koppla av! I skyddsarbetet är han mycket kraftfull och har dessutom av många ett uppskattat hårt, fullt och fast bett. Mentalt är h an är en mycket social och trygg individ med stor dådkraft och ett balanserat temperament. Han är alltid är positivt inställd till arbete och har en fin och balanserad samarbetsförmåga!


SEBCH KORAD SPHIII SÖKHIII EKHÖJDENS ÖZAÖza är en av 7 individer i vår mycket framgångsrika och smått fantastiska Ö-kull. Samtliga individer i denna kull är meriterade inom Bruks/IGP/Drag och samtliga hundar har gjort en godkänd Mentalbeskrivning! Samtliga är HD/ED röntgade dessutom är fem av sju uppflyttade till Elitklass inom Bruks/IGP! I kullen finns också ett antal SM starter samt årets Tjänstehund PTRLH 2018 och en andra plats i Årets Sökhund 2017.
Öza tränar och tävlar framgångsrikt inom våra svenska bruksprov i både spår och sökdisciplinen där hon är Svensk Brukschampion och har fram tills idag bland annat samlat ihop 10st Cert och 2st Certpoäng! Hon har kvalat och tävlat SM samt har en fin andra plats i Årets Sökhund 2017.
Öza är en tik med mycket fina mentala egenskaper vilket inte minst syns i hennes framgångar på bruksproven och vid mentaltester. Hon har gjort en mycket bra mentalbeskrivning som unghund vilken tydligt visar hennes fina egenskaper med stor Nyfikenhet/Orädsla och mycket stort Jaktintresse samt Leklust, hon och är dessutom Mentaltestad (MT2007) med fina 429 poäng och har en godkänd exteriörbeskrivning och är KORAD!
Öza är givetvis helt frisk, hon är undersökt och fri från ärftliga ögonsjukdomar (PRA-PRCD UA) hon är T4 testad utan anmärkning och friröntgande höftleder. Exteriört är Öza en kompakt helt kvadratiskt byggd tik med ett vackert feminint uttryck!