EKHÖJDENS R-LITTER

Planerad kull beräknad valpleverans Mars 2021


Nu planerar vi ytterligare en intressant kull för er som söker en ny tävlings eller tjänstehund efter AD KNPV-PHI NIKO VOM LINDELBRUNN och denna gång undan BH/VT SÖKHI TASSA TO EKHÖJDEN VON ELBERFELD

Båda föräldradjuren härstammar ur välkända europeiska avelslinjer med många erkänt starka nedärvare av fina brukshundegenskaper.
Tassa som startat sin karriär inom våra svenska bruksprov med personsök och Svenskskydd men har nu nyligen sadlat om mot IGP och Niko är idag den hittills enda KNPV -PH1 certifierade Riesenschnauzern i världen!

Är du intresserad av en hund för tävling eller tjänst kontakta oss gärna!


AD KNPV-PHI NIKO VOM LINDELBRUNNNiko är idag den hittills enda KNPV certifierade Riesenschnauzern i världen! KNPV (Kungliga Holländska Polishund föreningen) utbildar samt organiserar hundförare för framförallt polisär tjänst.
Niko eller ”Ties” som han kallas till vardags härstammar ur välkända avelslinjer med många erkänt goda nedärvare och mycket framgångsrika brukshundar.
”Ties” är en komplett brukshund med extremt stor motor och arbetskapacitet men trots det också en fin förmåga att koppla av! I skyddsarbetet är han mycket kraftfull och har dessutom av många ett uppskattat hårt, fullt och fast bett. Mentalt är han är en mycket social och trygg individ med stor dådkraft och ett balanserat temperament. Han är alltid är positivt inställd till arbete och har en fin och balanserad samarbetsförmåga! Niko är givetvis i mycket god kondition och fullt frisk!
Han har ett komplett saxbett och har genomgått en fullständig radiologisk undersökning, höft och armbågsleds dysplasi utan anmärkning (HD-A/ED-0), Norbergs vinkel >105°, Rygg utan anmärkning.
Han är undersökt och fri från ärftliga ögonsjukdomar samt sin DNA profil registrerad och är godkänd för avel. Exteriört är han kraftfull och helt kvadratiskt byggd med bra och korrekta vinklar. Han har korrekt päls med bra svärta och mörka ögon. Han är utställd med V1, CAC, CACIB, 2x BOS, 2x BIR.


BH/VT SÖKHI TASSA TO EKHÖJDEN VON ELBERFELDTassa är en kraftfull helt kvadratiskt byggd tik med många fina mentala egenskaper! Som unghund har hon gjort en mycket fin Mentalbeskrivning där den samlade personlighetsdimensionen “Framåtanda/Boldness” ligger betydligt över genomsnittet för både rasen men också jämfört med samtliga bruksraser! Tassa har även gjort en väl godkänd mentaltest (MT2017) med 235 poäng med bland annat +2 på nervkonstitution och som trots sin relativt unga ålder agerade med stor pondus i testbanan.
Tassa har en stamtavla med många generationer av framgångsrika europeiska brukshundar och välkända avelslinjer, dessutom med inavelsgrad på 0%! Exteriört är hon en kompakt och mycket kraftfull, helt kvadratiskt byggd tik men med feminin utstrålning! Tassa är givetvis helt frisk, har friröntgade höft och armbågsleder (HD-A1 och ED-0), hon är ögonlyst utan anmärkning samt T4 testad utan anmärkning.
Tassa har varit aktiv med träning och tävling inom de svenska bruksproven (Spår, Sök och Svenskskydd) och är uppflyttad till Högreklass Sök men har sadlat om mot IGP och de internationella bruksproven där hon har en godkänd BH/VT