EKHÖJDENS T-LITTER

Planerad kull beräknad valpleverans Maj 2021


Nu planerar vi ytterligare en intressant kull för er som söker en ny tävlings eller tjänstehund efter BH/VT IGPI IGPII IGPIII URMEL VOM GUTSPARK och BH/VT SÖKHI TASSA TO EKHÖJDEN VON ELBERFELD

Båda föräldradjuren härstammar ur välkända europeiska avelslinjer med många erkänt starka nedärvare av fina brukshundegenskaper.
Tassa som startat sin karriär inom våra svenska bruksprov med personsök och Svenskskydd men har nu nyligen sadlat om mot IGP och Urmel tävlar aktivt inom IGP och är IGPIII med många fina resultat bland annat har han en fin 7:e placering från ISPU VM 2019!

Är du intresserad av en hund för tävling eller tjänst kontakta oss gärna!


BH/VT IGPI IGPII IGPIII URMEL VOM GUTSPARKUrmel är en självsäker och livlig men ändå balanserad hane på 5 år. Han är medelstor, kompakt byggd och mycket kraftfull och har gjort en godkänd ZZL med mycket fin kritik. Urmel är en mycket explosiv och kraftfull hane och har en extremt stor arbetskapacitet och motor!
Urmel är givetvis helt frisk och är friröntgad med HD-A1 och har DNA PCR profil lagrad.
Kritik från ZZL: I rörelse ett kraftfullt flytande steg med fast muskulös rygg. Korrekt rygglinje och korrekt bröstförhållande, korrekt kors med korrekt ansatt sabelformad svans. Korrekta fram- och bakbensvinklar, djupsvart päls med tät struktur och bra strävhet. Korrekt placerade och mörka ögon samt korrekt saxbett.
Urmel kommer ur en kull med flera välmeriterade hundar och vars föräldrar Jam von Gutspark och Hennes Vom Lindelbrunn härstammar ur välkända europeiska brukslinjer och som lämnat många framgångsrika hundar efter sig i flera olika kombntioner.

BH/VT SÖKHI TASSA TO EKHÖJDEN VON ELBERFELDTassa är en kraftfull helt kvadratiskt byggd tik med många fina mentala egenskaper! Som unghund har hon gjort en mycket fin Mentalbeskrivning där den samlade personlighetsdimensionen “Framåtanda/Boldness” ligger betydligt över genomsnittet för både rasen men också jämfört med samtliga bruksraser! Tassa har även gjort en väl godkänd mentaltest (MT2017) med 235 poäng med bland annat +2 på nervkonstitution och som trots sin relativt unga ålder agerade med stor pondus i testbanan.
Tassa har en stamtavla med många generationer av framgångsrika europeiska brukshundar och välkända avelslinjer, dessutom med inavelsgrad på 0%! Exteriört är hon en kompakt och mycket kraftfull, helt kvadratiskt byggd tik men med feminin utstrålning! Tassa är givetvis helt frisk, har friröntgade höft och armbågsleder (HD-A1 och ED-0), hon är ögonlyst utan anmärkning samt T4 testad utan anmärkning.
Tassa har varit aktiv med träning och tävling inom de svenska bruksproven (Spår, Sök och Svenskskydd) och är uppflyttad till Högreklass Sök men har sadlat om mot IGP och de internationella bruksproven där hon har en godkänd BH/VT