VÄLKOMMEN TILL EKHÖJDENS

REHABILITERING OCH FRISKVÅRDHär får du möjlighet till professionell rehabiliteringbehandling och träning samt friskvård och förebyggande träning.


Genom olika behandlings- och träningsformer i samband med rehabilitering efter en skada eller ortopediskt ingrepp kommer hunden snabbare tillbaka till ett aktivt liv genom ökad muskel- och ledrörlighet, kraft, balans, koordination och kondition.
Friskvårdsbehandling och förebyggande träning innefattar allt som hjälper ditt djur att må bra och vara väl förberedd för sina uppgifter genom att muskulatur och kondition byggs upp.

EKHÖJDENS HÄST OCH HUNDCENTER SPONSRAR

Rikard o Carin Thörnell-Möller

Kennel Roclines


Vi har just nu 3 arbetande bordercollies. Då jag(Carin) jobbar som djurskötare på 2 olika mjölkgårdar får hundarna ibland jobba mycket hårt och skaderisken är stor på nöt. Det är väldigt viktigt att hundarna är i bra form och att dom tas om hand ordentligt om/när olyckan är framme!
För oss har behandlingarna av hundarna gjort hela skillnaden, de blir med jämna mellanrum noggrant genomgångna och vid eventuella stelheter eller skador behandlade med laser, elektroterapi eller massage.
Pan, vår lilla otursfågel skadar sig då och då, men har fått betydligt bättre och snabbare läkning tack vare dessa behandlingar.

Vi blir alltid trevligt och glatt bemötta och hundarna som nöjt hänger med med på behandlingarna blir alltid hanterade med god hand!


Louise Abrahamsson och Stefan Mattsson

Kennel Krokasmeden


Jag, Louise har hundträning som mitt största fritidsintresse och tävlar i olika bruksgrenar. Stefan har tidigare arbetat som hunddressör men tränar numera mest de hundar vi har på kenneln.
Vi har sålt en del hundar som tränats av Stefan till Polis, Kriminalvård och Tull. Hundar som det ställs stora krav på att de ska fungera för tufft arbete i samhällets tjänst!
Vår tik Kiwa, som är en malinois tävlar i Svenskskyddet vilket är en mycket krävande gren. Kiwa har varit kvalad till SM flera gånger och lyckades 2015 ta ett silver! Hon har nu hunnit bli bli 7 år men är kvalad till SM i år igen, hon håller sig i fin form med hjälp av regelbundna besök på Ekhöjdens Häst och Hundcenter. Hennes dotter Epic har fått bl a laserbehandling för en muskelsträckning och är nu helt återställd, detta hade vi inte klarat på egen hand!
Vi är måna om våra hundar och att regelbundet besöka en duktig fysioterapeut är något vi rekommenderar alla aktiva hundägare att göra. Även om hunden inte är skadad är det bra att med jämna mellanrum ge den massage och få en genomgång av ett proffs. Kan man upptäcka en liten skada innan den blir värre så sparar man mycket i tid, pengar och framförallt mindre smärta för sin älskade vän!!!!